Over ons

Welkom bij de Auto- en Motorrijschool van Pé & Marieke Schipper, gevestigd in Wognum.

U heeft onze web site gevonden en daar zijn we blij om. Graag geven wij u hier de nodige informatie over onze rijschool, wát we doen en hoe we het doen.

Persoonlijke aanpak dat is waar het om draait bij ons!
We zijn beide al heel lang enthousiaste en serieuze motorrijders en vinden veel voldoening in het doorgeven van onze kennis aan nieuwe rijders.

 

Motorrijles geven wij op Yamaha's XJ6 . We hebben motoren zowel in de lichte als in de zware categorie. Leerlingen jonger dan 21 zijn wettelijk verplicht op de lichte categorie motorfiets te rijden. Vanaf 21 jaar mag je op de zware motorfiets lessen.

(Onze slagings-percentages MOTOR zijn hier op de CBR website te vinden).


Uiteraard geven we allebei ook autorijles.

Wij bespreken vorderingen en verbeterpunten van onze cursisten met hen en onderling zodat deze daar hun voordeel mee kunnen doen. Zelf volgen wij ook steeds de nodige cursussen om de ontwikkelingen binnen de branche op de voet te kunnen blijven volgen.

De rijopleiding wordt stap voor stap opgebouwd, waardoor het voor de leerling goed te volgen is. De gemiddelde rijopleiding duurt 40 uren, maar dan heeft de leerling een heel goede kans om te slagen.

(Zie hier onze slagingspercentages AUTO op de website van het CBR).

 

Het is aan te raden om de tussentijdse toets (TTT) te doen. Deze toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR en laat u niet alleen oefenen voor het "echte" examen, maar geeft ook goed aan hoe u er in zit. De ervaring heeft ondertussen geleerd dat door het doen van de TTT veel druk wordt weggehaald op het officiële examen.
Ook kunt u een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen als u de TTT met een positief resultaat afsluit.

De meeste tijd wordt in Hoorn en omstreken gelest, maar tegen het einde van de opleiding rijdt de cursist ook door Amsterdam, hetgeen als zéér leerzaam wordt ervaren.

 
 

 

 

 

Beginpagina
Over ons
Motorles
Autoles
Napraten
Theorie
Prijzen
Links naar andere web sites
Zaken partners
Foto's van onze oud-leerlingen ritten
Contact opnemen